svētdiena, 2015. gada 16. augusts

Tekstilmozaīka Iļģuciemā

Pēc vakardienas krāsu košuma šodien nokļūstu pavisam citā realitātē. Irinas Voroņinas (Sanktpēterburga, Krievija) personālizstāde Iļģuciema kultūras centrā.
 
 
Patiesībā pēc redzētā neko citu arī vairs nespēju ieraudzīt, satriecoša izstāde, mākslinieces darbi burtiski paņem savā varā, sirds sitas, elpa  aizraujas, plašajā kultūras nama zālē ir krēsli, kur piesēst, brīdi vēroju darbus no tālienes, tad atkal pētu tuvumā, krāsas harmoniski plūst, iznirst tēli, reāli un fantāziju, brīžiem kas uzdzirkstī, nereāli, noslēpumaini, tik skaisti, esmu patiesi apburta, laiks pazūd... pat nespēju pateikt, kurš no darbiem patīk vislabāk, jo kopējā noskaņa ir fenomenāla, neatkārtojams baudījums acīm un dvēselei, kaut ko tik skaistu sen nebiju redzējusi.... šī izstāde ir jābauda klātienē, tikai un vienīgi, bildes ir tādas nekādas, tikai ilustrācijai šodienas piedzīvotajam...
 








 
Tā arī vairāk neko nesabildēju, vienkārši nespēju, saviļņojums bija pārlieku liels. Vēl bija kaklasaites, izkārtotas krāsu varavīksnē, lielformāta tekstilmozaīkas darbi no Lietuvas, ārā iekšpagalma logu vitrīnās arī bija apskatāmi daži darbi, ak, vēl bija vitrīna ar darbiem no džinsa auduma. Afišas vēstīja, ka izstāde būs atvērta līdz 23.augustam, ieeja bez maksas.
 

 
Jauku nākamo darba nedēļu!

1 komentārs:

RitaGri teica...

Paldies arī par šo ieskatu! Man arī būtu līdzīgi, ka nemaz negribētos bildēt, bet tikai skatīties un skatīties.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...