svētdiena, 2015. gada 2. augusts

Siens, nē ... zīds

Burvīgas ļoti vasarīgas krāsas, ne mazāk burvīgs šis materiāls sajūtās, izbaudot man nepazīstamās dzijas adīšanas procesu. Topiņš top, pārsteigums arī šoreiz neizpaliek, topiņa pirmā detaļa uzadījās gana ātri, iesāku otro, un tad ... seko pārsteigums, otrais kamols, kurā satīta otra nopirkta zīda ficīte, adot ir mazliet tumšāks toņu kombinācijā, uz etiķetes cipari sakrīt, fices blakus ļoti līdzīgas, bet adot atšķirība ir redzama. Nu nekas, būs man topiņam viena puse nedaudz tumšāka, tagad tikai jāizdomā, kura... Sajūtas adot ir visnotaļ brīnišķīgas, materiāls ļoti slīdīgs, vēss, nepaklausīgs, bezformīgs, bezsvara... noteikti būs nepieciešams katru detaļu nostiept un notvaicēt, vai nogludināt, nav man pieredzes ar tīru zīdu. Milzīgs prieks par meteo apsolīto vasaru, izskatās, ka varēšu topiņu vēl šovasar panēsāt, vien tāds sīkums, ha, ha, ... kā pabeigt adīt iesākto.... Izdomāju, ka atšķirībā no žurnāla modeļa oriģināla, mana labā puse būs kreiliskā, ļoti labi izskatās šī dzija kreiliskajā adījumā.
 





 
Un tālāk iedvesmas bildītes, nopirku vienu ficīti izmēģināšanai jaunu zeķu dziju, varbūt uztaps zeķu pāris, varbūt kādai šallītei kāreiz pietiks, pašlaik priecājos par krāsām un gaidu iedvesmu šai košajai dzijas ficītei. Tāpat gaidu iedvesmu sarkanajiem kokvilnas kamolīšiem, pirku ar domu par vasaras topiņu pie garajiem sarkanajiem svārkiem, bet vasaras nav... tā arī kamolīši iegūluši dārgumu kastē, bet tie ir tik koši un skaisti... varbūt apsolītais siltais laiks nāks ar jaunu iedvesmas devu?
 


 
Un tālāk saldais ēdiens, bildītes no skaistā Noro žurnāla, šķirstu, skatos, iedvesmojos... mazliet prieka (Noro) arī iegādājos, nu... pavisam mazliet dzijas... rudenim. Apraksti žurnālā man nepierasti, daudz teksta (shēmu vietā) un daudz saīsinājumu, man pazīstamāki ir apzīmējumi vācu vai krievu valodā, kaut gan ne vienmēr izvēlētais modelis ir cieši jāada pēc apraksta, man žurnālu bildes vairāk kā iedvesmas avots, šķirstīt un pāršķirstīt, tagad un vēl pēc gadiem, katrreiz kaut ko jaunu ieraudzīt, konkrētai tā brīža iedomu vēlmei, kuru nepieciešams materializēt, bet ir arī modeļi, kurus adu pēc apraksta, valdziņu valdziņā...
 




 
Jauku nākamo vasarīgo nedēļu!

5 komentāri:

Hela teica...

ceita, tavi diegi un stāstījumi ir tik krāsaini! Lasot pilnīgi var just, kāds tev prieks ar to nodarboties. Saskatos bildes tavā blogā un pilnīgi pašai gribas ķerties klāt, :) tomēr saprāts ņem virsroku (dzijtiņa tomēr nebūs man pirmajā vietā rokdarbošanās jomā). Lasot tavus ierakstus pilnībā tevi saprotu, jo man tas būtu stāsts par audumiem. :)
Lai tev daudz iedvesmas radīt savus košos darinājumus un tos atrādīt tik spilgtās fotogrāfijās!

RitaGri teica...

Satīta kamolīšos tava dzija izskatās savādāka. Prieks par tavu adīšanas prieku. Un jaunie krāsainie kamolīši noteikti tiks likti lietā, jo siltais laiks ir atgriezies! Es šodien iedvesmu guvu šķirstot izšūšanas žurnālus, meklējot vajadzīgo, un to vēl neatradusi atradu kaut ko, kas ļoti patīk, bet vai pagūšu līdz dāvināšanas dienai?! Rīts gudrāks par vakaru. Paskatīšos kā ir ar atbilstošajiem diegiem un kurš audums der.
Atā, gaidot tavu nākamo košo ziņu
Rita

Daina teica...

Nu jau vasara steidz atgūt nokavēto! Mani vienmēr pārsteidz tava krāsu sajūta, Ceita, ar nepacietību gaidīšu jau gatavos darbiņus, un jau zinu, tie būs skaisti!

ceita teica...

Paldies, mīļās, par komentāriem! Mēs uz viena viļņa... jā, ak, kā esmu sailgojusies jūs satikt klātienē, bet izskatās, ka tomēr netikšu uz mūsu tusiņu...

Alise teica...

Intersanta piegriezne zīda topiņam. Nebūs parastā maiciņa?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...