pirmdiena, 2015. gada 6. aprīlis

Lieliskā šodiena

Patiesie laimes mirkļi, vēl viena brīvdiena un saulaina brīvdiena, kļūstot vecākai, arvien biežāk rodas vēlme sagādāt sev brīnišķīgus laimes mirkļus, tieši pašai sevi palutināt (ko es patiesi, patiesi, patiesi vēlos?). Pēc Lieldienu svinību svētku kņadas un neiztrūkstošās rosības virtuvē, šodien rīta puses dažas brīvās stundas veltu tikai sev, protams, ka rokās man ir adāmais, brīnišķīgā sajūta, malkojot rīta kafiju gultā un veroties saulainu dienu apsološajās debesīs pa istabas logu (mana septītā stāva priekšrocība), vienlaikus saulaini gaišajā rītā ieadot prāvu gabalu krāsainajā šallē, priecājoties par krāsās pārsteidzošo kidmohēras kamolīti, zem zilajiem toņiem atkal parādās nedaudz violeti sarkanīgie, tad saules apmirdzētai un bērnu kņadas pavadītai apžilbt mājas pagalmā, štrunts par ziepju burbuļiem, kas bērnu pūsti un vēja nesti lido manas šalles fotosesijas virzienā, neviļus pat jaukas bildes ar tiem izdodas, nosaldēt pirkstus aukstajā vējā, sasildoties uzkost saldējumu no tuvējā veikala (Polam atlaide, prieks arī par to, jo 3+1 saldējums katrreiz veikalā nav diezko lēts prieks), saulainā rītā saulainas domas domāt.... un laicīgi, bez steigas paspēt uz Lieldienu koncertu, kurā jāuzstājas arī manam bērnam, bet tās jau citas izjūtas... šodiena ir lieliska diena!






 
Patiesībā stāsts ir par attieksmi, par spēju saskatīt skaisto ikdienas sīkumos, tādējādi gūstot vairāk prieka dzīvē. Un blogs - tā ir laimīgo atmiņu krātuve, dalīties priekā, vairot prieku... iedvesmot!
Ļoti nesaskumt par manu puišu sadauzīto stiklu pirms apmēram mēneša, jā, finansiāli tas ir zaudējums, bet tieši šai gleznai noformējums man jau pašā sākumā diezko nepatika, uztveršu to kā jaunu iespēju tikt pie cita noformējuma, mazliet gan krājkasīte šim nolūkam vēl jāpiepilda, topošajai milzu saulespuķei, precīzāk tās noformēšanai, sākšu krāt pēc tam no jauna un laika tiešām tam būs gana, jo pēc otrās elpas projekta posma noslēgšanās (sašūti vairāk kā trīdesmit tūkstoši krustiņu pāris mēnešu laikā) milzu rullis turpina balstīt istabas stūri un lēnām noputēt... pavasaris mani ir iedvesmojis lielo adatu darbiem.


Saulainu un jauku nākamo darba nedēļu!

1 komentārs:

Agnese St. teica...

ceita, priecājos par Tavi dzīves baudīšanu!
Šalles toņu dabīgais neprognozējamais salikums procesā ir fantastisks. To apjūsmoju jau klātienē Jelgavā.
Puikas nu gan Tev "pacentušies" un iesituši "robu" krājkasītei ... un saulespuķei ...razbainieki tādi ... Tavs optimisms neizsīkstošs arī šadā situācijā!!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...