sestdiena, 2015. gada 4. aprīlis

Lieldienu krāsas

Mūsu brīvdienu maršruts Rīga - Jelgava - Rīga.
Krāsainas, košas un milzīgas olas mēs atradām Jelgavas centrā, šī viennozīmīgi mana favorītola, tik koša kā mans tambordeķis un arī pa gabaliņam vien stiķēta kopā!


Rīgas pilsētvidē gan olas pirms svētkiem nemanījām, būs vien jākrāso mājās pašiem, toties atdzīvojas puķudobes pie Bastejkalna, kaut gan lietains, bet pavasaris!!!
 



Iedvesmojoša tikšanās, domās arvien vēl kavējos pie skaistajiem līdzpaņemtajiem izšuvumiem, atkal mums bija jauka ekspressizstāde, kā vienmēr, tas ir tik aizraujoši un satraucoši dzīvajā, tas ir klātienē, redzēt darbiņus, kas foruma bildēs iepriekš aplūkoti, daži ļoti pārsteidza, ar izmēriem, ar sīkajām detaļām, pērlīšu un zelta diegu mirdzumu, ne vienmēr fotogrāfijā to izdodas parādīt vai arī ieraudzīt, un krāsas, krāsas, krāsas... izpētīju visus darbiņus, kaut gan daudzus nofotografēt gan nesanāca, apgaismojums ne tas vai arī sarunas apkārt tik interesantas.... kā vienmēr forši, atmosfēra īpaša, bērniem arī prieki, paldies par loteriju un Lieldienu noskaņu! Tikšanās pēcgarša joprojām iedvesmojoša, spilgtais krustiņmāsas teiciens iegūlis atmiņā - krustiņošana mūsu īstā mīla, pārējais (tipa adīt, tamborēt, aust...) vien dienesta romāni... es gan šoreiz no krustiņiem neko atrādīt nevarēju, saulespuķes rulli lietū nevēlējos samērcēt, kaut gan lielo mīlu nejūtos nodevusi esam, tik daudz krustiņprojektu padomā, vien brīvā laika visu ideju realizācijai kā vienmēr ir par maz.

Iedvesmas fotogrāfijas, savējie atpazīs. Paldies par iedvesmu, mīļās hobijdraudzenes!!!











Radošajā gaisotnē savus līdzpaņemtos košumus gan neizdodas nobildēt, jo centos izpētīt citu līdzpaņemtos un laiks traucās vēja spārniem, patiesībā uz savējiem jau visu procesa laiku skaties un vēl pēc tam priecājies, tikšanās reizēs tieši citi jāiepēta. Toties pievakarē Jelgavā saulīte uzspīdēja un tikšanās iedvesmas pārņemta, ar prieku dažas savu darbu bildītes sarūpēju.

 
Šalles process ļooooti aizraujošs, skat, kāds tagad kidmohēras kamolītis zils palicis, bet sākumā bija ķirškrāsas ar mazliet violeto. Krāsas speciāli neregulēju attiecībā vienu pret otru, vienkārši adu, kā nu saliekās pašas un šoreiz ļoti veiksmīgi saskaņojas, pašlaik zili pelēkie ar zili zaļajiem, bet kamolīša iekšienē atkal būs ķiršu violetie.
 

Apmēram puse deķītim uztamborēta, skatos, ka tagad jātamborē no tā kamola, kuram zilais iekšā un otrs kamols ar oranžajiem toņiem arī, lai košāks galarezultātā šis deķītis, kaudzīte ar motīviem paliela, man rokās gandrīs pussega...




Atbilde uz jautājumu, cik ilgi viens motīvs jātamborē, pavisam vienkārša, lūk, vilcienā mājupceļā uztamborēju kārtējo motīvu, gatavs tapa akurāt no Ozolniekiem līdz Atgāzenei, tātad apmēram pusstunda.

 
Priecīgas Lieldienas!

3 komentāri:

RitaGri teica...

Paldies par iespēju neklātienē pabūt tusiņā un apskatīties darbus! Ir darbi, kuri mūsu lapā nebija manīti..

Madara teica...

Priecīgas un līksmas Lieldienas!
Krāsaini un iedesmojoši darbiņi.

Alise teica...

Priecīgas Lieldienas!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...