svētdiena, 2015. gada 1. marts

Pirmais marts

Šonedēļ biju slinkāka krustiņu šuvēja mūsu krustdūriena projektā, jo pabeidzu adīt lakatu, kas tika iesākts adīt pagājušā gada pēdējā dienā. Solīju, ka šis būs pabeigto projektu gads... Noro Flower Bed  (Nr.1377) plus kidmohēra ar zīdu (color 214 BBB Filati). 
 
 
Šoreiz lakats nav domāts man, bet gan dāvanai. Ceru, ka saņēmēja neļaunosies, ka atļāvos to piemērīt, man ļoti patīk un arī piestāv šis krāsu salikums. Brīnišķīgs materiāls, aizraujošs process, esmu ļoti apmierināta ar izdevušos galarezultātu.
 
 
Volāna adīšana paralēli krustiņošanai aizņēma pēdējo divu nedēļu darbdienu vakarus, garās, jo garās lakata pēdējās kārtas šķita nebeidzami garas, un pēdējo garo kārtu valdziņu skaits pārsniedza pusotru tūkstoti... bet tieši volāns uzliek trūkstošo punktiņu uz i. Volānā vien izadīju mazliet vairāk kā veselu ficīti kidmohēras.
 
 
Adāmadatas šoreiz Nr. 3,5, izmantoju procesā divas garās adatu auklas, kas savienotas ar speciālo Knit pro savienotāju, tādējādi adīšanas process kļuva vēl patīkamāks. Lakats sākts adīt no augšējās malas vidus, pieaudzējot lakata augšmalā abās pusēs un arī abpus vidusvaldziņam. Katra nākamā adāmā kārta kļūst arvien garāka un lakats attiecīgi lielāks.
 
 
Marta man piepalīdzēja fotosesijā un atzinīgi novērtēja, ka šis esot visforšākais no visiem adītajiem lakatiem. Saulainākai noskaņai šodien vien pietrūka saules staru.
 
 
Tepat blogā mīt arī citi mani adītie lakati, lakata musturs ņemts no žurnāla Verena 2011 (vasaras izdevums, modelis Nr. 4),   saliku vienkopus lakatu kolāžas bildīti.
 
 
Šīs nedēļas krāsa, protams, ka zilā, saulespuķei krustiņoju debesu fonu, šoreiz bildīte ar fona daļu mazliet tuvāk, tas zilais pleķis ir ļoti dažādu toņu zilo salikums, šonedēļ sakrustiņots mazāk kā iepriekšējās nedēļās, bet mani ļoti priecē gaismas atgriešanās un pavasara tuvums. Šonedēļ iegādājos jauno Zvaigzne ABC izdevumu - 100 tamborēti mežģīnu ziedi, grāmatā ir atrodamas arī shēmas, super! Un Narvesenā ir klāt jaunais pavasara Verenas žurnāls, ļoti košs! Rekomendēju!
 
 
Sirsnīgs sveiciens martā!

5 komentāri:

RitaGri teica...

Skaists gan lakats! Uz fotosesiju bija jādodas pie manis, mūs saulīte priecēja no rīta līdz pusdienlaikam.
Jā, tev zilo toņu nedēļa. Bet citu krāsu košumu guvi jaunajā grāmatā un žurnālā.

Madara teica...

Smuki.
Ieinteresēja grāmata. Būs arī jāiet pameklēt.

Agnese St. teica...

Jaunais lakats skaits, tāpat kā tā priekšgājēji. Ja man būtu jāpasaka, kurš vairāk tīk - teiktu, ka pilnīgi visi!
Jāieskrien kādu dienu grāmatnīcā pašķirstīt grāmatu ar tamborētajām mežģīņu puķēm, ieinteresēji.

Alise teica...

Kolosāls lakats!
Kā tu adi volānu?
Pabeigto darbu gads ir laba doma ;-)

Alise teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...