svētdiena, 2014. gada 28. decembris

Gada nogales krāsas

Šī gada pabeigtais tamborprojekts, materiāls 100% vilna - Pāces vilna, pirms tamborēšanas rūpīgi izmazgāta, vairākos ūdeņos skalota, izžāvēta un satīta kamolos, segas (pleda) izmērs 130*200 cm, 7*10 motīvi, tātad 70 motīvi pavisam, tamboradata Nr. 4, tamborēšanas laiks - 2014. gada maija mēnesis un dažas Ziemassvētku brīvdienas kopā satamborēšanai, motīvi savienoti satamborējot, bet apdares maliņa veidota, aptamborējot vienu kārtu ar stabiņiem bez apmetuma kopā ar dekoratīvajiem rombiņiem no trīs cilpiņām.
 
Motīva apraksts bildēs no šejienes JustDo  


 
 
Satamborēšanas procesa jautrā bilde, urā, brīvdienas!!! Satamborēju pa slejām, lēnām un nesteidzoties, satamborēšanas process apmēram divu brīvdienu garumā.
 

Un atkal man paveicās, Lindex veikalā atlaides 50%, ietrāpījos nejauši pirmajā dienā, kad plauktos vēl tikai kārtoja atlaižu preces un es ieraudzīju šo žakarda džempīti (Holly@Whyte by Lindex), vienīgo un tieši manā izmērā, un vēl tik lieliska cena, arī sastāvs materiālam lielisks, izskatās, ka šoziem es žakardu neadīšu....



Mana jaunā šalle, īsts Ziemassvētku projekts, vasarā veikala plauktā ieraudzīju vientuļu, pēdējo palikušo, Zauberball ficīti, ļoti košs krāsu salikums, lielisks kamolītis (420 m = 100 g)! Uzreiz iztēlē ieraudzīju šo šallīti, tamborēta pavisam vienkārši: 7 cilpiņas, tad 15 cilpiņas, pagriežamies, iekš 15 cilpiņām 13 stabiņi, tad vidusdaļas 7 stabiņi un atkal 15 cilpiņas, pagriežamies, tajās 13 stabiņi, atkal 7 vidusdaļas stabiņi, tad 15 cilpiņas utt. Nēsājot šallīte pati mazliet savirpuļojas. Tamboradata Nr. 3, mīksts un vaļīgs tamboris. Krāsas: sarkana, oranža, violeta. Sarkano kā vienmēr ir ļoti grūti tādu smuku dabūt bildēs. Garums nedaudz virs 2 metriem, gan jau nobildēšu arī ap kaklu apliktu, tā pa foršo var aptīt. Tamborēšanas ilgums apmēram trīs brīvdienas  - svētku un pārbraucienu pauzēs, ļoti zibenīgi uztamborējās.
 


 
Un tagad par spilvenu, palielīšos ar meitas pirmo nopietno tambordarbiņu. Iedevu Martai uz mājturības stundu divus kamolīšus igauņu divkārtīgās vilnas, un dažu nedēļu laikā uztapa šis košais spilvens, katra puse tam savādāka, padomus gan man neprasīja, pati varonīgi tamborēja, vien parādīju kopā satamborēšanas principu, to vieglāko (stundā skolotāja bija parādījusi sarežģītāku satamborēšanas variantu) un dekoratīvo apdares maliņu. Aizdare ar sarkanu lentu, kura ielocīta caurumiņos un galos sasieta. Gatavais spilvens tagad ir mans, tā bija meitas dāvana man vārda dienā.
 

Kamolos Pāces vilna, domāju par nākamo segu no šī materiāla.

Lai krāsainas šī gada pēdējās dienas!

4 komentāri:

ramchix teica...

Wow, kolosāla sega lieliskās krāsās! Un dabas nodrošinātais sniegotais fons to vērš vēl krāšņāku. Prieks noskatīties, ka Tava meita no Tevis pamazām mācās darināt skaistas lietas savām rokām! Novēlu veiksmi nākamās segas tamborēšanā ;) Pāces dzijas, nudien, iedvesmo uz jaunām virsotnēm!

RitaGri teica...

Uhh, atkal pie tevis krāsu sprādziens! Sega - vienkārši lieliska! Un fons ir īstais, lai parādītu tās skaistumu. Un šallīte, tagad ienāca prātā, man patīk daudz labāk, salīdzinot ar volānšallēm, kas auga visur kā sēnes pēc lietus. Prieks par tavu meitu! Spilvens ir jauks. Malace!
Lai jaukas šīs dienas vēl 2014.gadā!
P.S. Varbūt gada nogalē Rīgā kaut kur netīšām saskriesimies!?

Sixspārne teica...

Koši, skaisti, krāsaini!
Tik pat košu un radošu Jauno gadu! :)

Natas Nest teica...

Ohhh, so wonderful crochet work!! ♥ Colors, colors, colors ♥. Happy New Year to you, too, lots of luck, health and creative hours for 2015 :-)
All the best, Nata xxx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...