svētdiena, 2014. gada 31. augusts

Ardievas augustam

Brīvdienu mazie prieki, beidzot rīts bez ikdienas steigas, dzīvot nesteidzoties, laiska rīta un pēcpusdienas rokdarbošanās, jo viss nepieciešamais skolai sagādāts jau trakajā nedēļas darbdienu skrējienā, laikam tomēr esmu apzinīgā mamma, un tādēļ dāsni atalgoju sevi ar balvu - šodien pievērsties savai sirdslietai, aizrautīgi, radoši izdzīvot brīvdienu, par kādu esmu sapņojusi visu garo darba nedēļu.
 

 
Un tieši viena šāda laiska brīvdienas priekšpusdiena bija nepieciešama, lai beidzot pieķertos pašam sarežģītākajam manas augusta jakas posmam - visu piecu jakas gatavo atsevišķo detaļu kopā sadabūšanai, precīzāk satamborēšanai, man ierastajai no labās puses, lai reljefa vīle izveidojas. Tieši trīs stundas čakla darba, no četriem taisnstūriem un viena kvadrāta izveidojas kaut kas līdzīgs mugurā velkamai lietai, galarezultāts patiešām būs interesants. Uz adatām katrai detaļai atstātos nenorauktos valdziņus uzadu vēlāk uz vienas garas adatas, valdziņu kopskaits ļoti apaļš - 300. Vēl kāda nedēļa čakla ikvakara darba un arī apdares detaļa jakai būs gatava. Šoreiz apzināti izvēlos to adīt nevis no Noro, bet izmantoju krāsās līdzīgo Zauberball kamolīti, jo vienkārši tā dzija ir mīkstāka un patīkamāka manai maigajai kakla ādai. Bildītes šoreiz arī laiskas kā pati brīvdiena, pa vienkāršo ar telefonu un pa tiešo uz google, operatīvi.
 
 
 
 
Kaut gan laika ziņas septembra pirmo nedēļu sola ļoti patīkamu, rudens tuvums ir jūtams, kājas pašas mani aiznes dziju veikalu virzienā, pa ficītei vienai, otrai un .... jaunas šalles sākums, prieks par sakombinētajām krāsām, pārbaudītas dzijas kvalitātes vērtība, milzu prieks adīšanas procesā un neiztrūkstošs gandarījums jau avansā par kārtējo rokdarbu, kas noteikti izdosies!!! Radīšanas prieks!
 
 

 

 
Lai jauka nākamā jau septembra nedēļa!
 

7 komentāri:

Alise teica...

ļoti gaidīšu šī liela, skaista galarezultāta bildes! tu, ar adatām rokās, izskaties ļoti sievišķīgi;-)
šķiet tāda smalkāka palikusi?!?
lutini sevi un baudi dzīvi!
mūs, savukārt, iepriecini biežāk ar kādu gabaliņu no savas intersantas pasaules.
p.s. kur tu pērc zauberball?

Inese(Gadalaiku Skices) teica...

Tāds košums!!!Ļoti skaisti!
Tā vien sagribējās arī ķerties klāt kādam košam jo košam rudens darbiņam!Kur iegādā šos košos kamolus?

RitaGri teica...

Jaka top ļoti skaista. Un šallītes raksts un krāsas noskatītas no pīlādžiem.
Lai veiksmīgs jaunais mācību gads!

ceita teica...

Paldies par jaukajiem komentāriem! Nu, jā, vairāk kā kg 15 ir pazaudēti... un ne tikai kg, bet ieguvums patiesībā ir neizmērāms salīdzinājumā pret zaudēto. Dziju pērku visos Rīgas veikalos pēc kārtas, man patīk pačamdīt un krāsas dienasgaismā apskatīt. Pagājušo nedēļ pabiju gan Filati, gan Hobbywool. Es nevaru sev atteikt to prieku, vien ik pa laikam apsolos vairs dziju krājumus neveidot, bet neizdodas man šādus solījumus sev pildīt, ha, ha....
Zauberbal no senākiem krājumiem, kaut kur, šķiet, Stabu ielā kādreiz pirku, bija divstāvīgs hobijveikals.

santa teica...

Krāsu pasaka Tev. Arī ļoti gaidīšu jakas gala bildes.
Tas veikals kas uz Stabu ir Elīze.
Krāsaināku rudeni Tev grūti novēlēt, bet tomēr...

Jucus teica...

Wonderful colours, great work and super photos! Thanks, Ceita!

Natas Nest teica...

Ohh, so wonderful photos!! ♥ The jacket is a real beauty, and all the wonderful works with stunning colorful yarns, a feast for the eyes :D. And the romantic photo with you sitting on the bed working with wool is so wonderful, makes me feel like immediately leaving the computer and grab my crochet ;-). Happy Sunday!! Nata xxx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...