sestdiena, 2013. gada 15. jūnijs

Saulespuķes ceturtā atskaite

Kopš pēdējās atskaites pagājis vairāk kā mēnesis, krustiņots šajā laikā ir krietni mazāk, pie vainas karstais laiks, jo man svīst rokas un smalkā adatiņa paliek neslīdīga. Esmu čakli tamborējusi puķaino virtuves aizkaru, šovakar man šķiet, ka esmu pabeigusi, bet rīt piemērīšu logam, tad labāk būs redzams - gatavs vai tomēr vēl mazliet jātamborē.


Šādam būtu jābūt galarezultātam, bez tām baltajām strīpām, protams, izskatās, ka krustiņošu šo vareno puķi pašreizējā tempā gadus trīs vismaz... 


Piektdien nopirku  jaunu tamboržurnālu (angļu valodā), man šobrīd aktuālas somas, bet žurnālā ne tikai somas, pavisam 35 dažādi tamborēti modeļi, arī kleitas slaidām meitenēm.

Knitting Crochet 2013 Special


1.modelis sarkana soma, tamborēšanai nepieciešami vienāda diametra nelieli riņķīši, kurus aptamborē un savieno, pamīšus tamborējot musturu pa perimetru. Šādu riņķīšu manos krājumos nav, bet modelis man patīk un krāsa arī. Pie izdevības lūkošos veikalā plastmasas vai metāla nieciņu virzienā riņķīšu meklējumos.
3.modelis balta soma ar dzijas pušķīšiem pludmales noskaņā.
7.modelis Tapestry crochet divrāsaina oranžbalta soma ar ģeometrisku zīmējumu, pieļauju, ka tamborēšanas process varētu būt mazliet garlaicīgs, bet rezultāts elegants, materiāls rayon/cotton, ļoti gribētos šo somu apčamdīt dzīvajā.
9.modelis Bruges crochet sarkanā soma, ļoti vēlos izmēģināt tamborēt vismaz vienu somas motīvu, žurnāla beigās ir motīva shēma (tehniskais zīmējums), izskatās viegli un ļoti interesanti tamborējams motīvs, jāpameklē krievu tamboržurnāli, atminos šo tehniku redzējusi un pētījusi agrāk, mēģinājusi gan vēl neesmu. Pieļauju, ka interese par tamborēto somu man ir lielāka nekā par šo tamborēšanas tehniku, jo pašlaik esmu savas tamborsomas meklējumos, bet googlē ierakstot Bruges Crochet un apskatoties attēlus, mani pārņem nemiers, tik skaistas ir tamborētās mežģīnes!
11.modelis atkal sarkana tamborēta soma, 3-D wiggle technique, nemācēšu iztulkot šo terminu, bet šādi tamborētus spilvenus atminos (tamborēt pa virsu, veidojot krāsainus faktūras zīmējumus, iepriekš uztamborētam sietiņam) no bērnības un pavisam nesen redzēju vienā vācu rokdarbu žurnālā pamācību ar shēmām un fotogrāfijām.
Vēl žurnālā atrodama arī dzeltena soma (5.modelis), kurai divas joslas tamborētas krokodilrakstā, izskatās pēc uztamborēšanas safilcēta, un tādēļ tā bija vienīgā no somām, kura mani neuzrunāja, neskatoties uz manu mīļo dzelteno krāsu.
Gūtā iedvesmas deva no žurnāla krāsainajām lappusēm noteikti atsver iztērēto naudiņu žurnāla iegādei (Narvesen 5,39 LVL).

Lai jauka brīvdiena!

2 komentāri:

Madara teica...

Man bija japasmaida par frazi "kleitas slaidam meitenem". Ta jau butiba ir, ka zurnalos neliek kleitas neslaidam meitenem. Ja un cena zurnalam ari nav maza. Ja es butu LV, tad noteikti padomatu pirms pirksanas, jo sis zunals tik pat maksa dargaja Islandee. Iedvesma gan tur ir atrodama.

Alise teica...

Madara! ...tā nu ir, mums ''bagātām'' LV meitenēm :-), ka nav žēl ne piecīti par iedvesmojošu žurnālu, ne 100ls par Noro. Visi nopietni hobbiji prasa arī līdzekļus.

Ceita!...Bruges Crochet izskatās karaliski! Ir vērts pamēģināt. Es iedomājos šādu somu no krēmkrāsas kokvilnas. Rezultāts būtu patreiz ļoti aktuālā vintāžas stilā.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...