svētdiena, 2012. gada 11. novembris

Violeti zilais un saulespuķes


Violeti zilais ir gatavs, uzvilkts un atzīts par labu esam. Detaļas fotografēju dienasgaismā. Sākumā vēlējos jaku, tad vesti, bet beigās tiku pie džempīša. Šis bija vareni ilgs process, arī ārdīju uz nebēdu. No iepirktā dzijas daudzuma vēl atlika viens milzīgs kamols, rēķinu, ka esmu izlietojusi apmēram 350g Noro Flower Bed. Lūk, galarezultāts:





Lai pirksti atgūtu iepriekšējo krustiņošanas veiklību, esmu nolēmusi sakrustiņot agrāk nopirktu komplektu. Ar saulespuķēm, protams. Komplektā ietilpst audums, aida 16, brūnā krāsā, Anchor diedziņi, Kreinik diegs, 2 adatiņas, shēma un apraksts. Pirmoreiz kaut ko krustiņošanu no pirkta komplekta, rūpīgi iepazinos ar instrukcijām un diedziņu Nr, adatiņu gan paņēmu savējo, jo klātpievienotās ir parupjas un grūti tajās ievērt diegu, man tomēr patīk ar smalkāku adatiņu šūt. 

maia flowers
CoCo Brazille II
35x35cm
Designed by Nel Whatmore

Sākums ļoti aizrautīgs, milzīga vēlme krustiņot, iemarķēju centrālās līnijas, lai sāktu krustiņot no centra uz malām. Izlasu shēmā, ka attiecīgais simbols šujams ar 2+2 pavedienu - 2 diedziņi Anchor + 2 diedziņi Kreinik. Nomēru, nogriežu, sāku šūt pirmos krustiņus, ak, vai, diegi piņķerējas, ķeras, slīd... utt, ar mokām iekrustiņoju kādus desmit krustiņus, šausmas, tie sanāk tādi šķībi un greizi, ārprāts. Viss krustiņošanas prieks kaut kur pagaisis, vērīgi aplūkoju shēmu, lai saprastu, cik šādu murgaini krustiņojamu simbolu ir šajā shēmā. Daudz, pārāk daudz, nē, es pamēģināšu ar 2+1 pavedienu - 2 Anchor diedziņi + 1 Kreinik diedziņš. Sanāk labi, spīdumiņš arī ir pamanāms, krustiņi kļuvuši glītāki, šūt arī daudz vieglāk. Turpināšu šādi krustiņot attiecīgo simbolu. Pārējie krustiņi un puskrustiņi šujami kā parasti ar 2 diedziņiem, ir vēl viena jauktā krāsa un noslēgumā daudz franču mezgliņu. Būs interesanti.
Šis ir krustiņdarbs brīvdienām, man patīk krustiņot dienasgaimā, tad var priecāties par krāsām, par sašūtajiem krustiņiem, arī acis nenogurst pēc garās darbadienas. Un brīvdienās man tagad ir kompānija! Vēlajiem vakariem lai paliek Ziemassvētku dāvanu gatavošanas prieks.

 

Brīvdienās arī paspēju iesākt adīt cepuri un cimdus, lai būtu komplekts pie svītrainās zilās vilnīšu šalles.


 
Top arī Ziemassvētku dāvanas bērniem, tās līdz svētkiem rādīt nedrīkstu. Patiesībā tik daudz iesāktu rokdarbu vienlaicīgi man nav bijis. Čakli jādarbojas, lai visu paspētu laikā.

Lai rosīga nākamā darba nedēļa!

2 komentāri:

Alise teica...

Apsveicu ar jaunu džemperi! Ar lielu interesi sekošu tavam krustiņdarbam. Tam ir tāda rāma un silta krāsu palete...

Stricken und Nähen by Ruth teica...

Ich gratuliere zum schönen Pulli !

Liebe Grüsse
Ruth

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...