svētdiena, 2012. gada 4. novembris

Mums ļoti patīk krustiņot!

Pašķirstījusi oktobra numuru CS Nr.258, tajā daudz mazu motīvu Ziemassvētkiem, Adventes kalendārs un ciparu shēmas, arī krāsaini spēlu zirdziņi (lielāks motīvs un vairāki mazāki motīvi), koša Ziemassvētku zeķe un spilvens ar izšūtu lapsu, izdomāju rotājumu uzšūt. Katru gadu papildinu savu Ziemassvētku rotājumu kolekciju ar kādu jaunu mantiņu. Arī šogad, ļoti laicīgi. Par to paldies Martai, sakārdināja mani pakrustiņot kompānijā.
Tikko noformēts sestdien sakrustiņotais Ziemassvētku rotājums (motīvs no CS Nr.258), diedziņi DMC Nr.666 un balts, aida 14 ar zeltītiem spīdumiņiem, aizmugures daļa tamborēta atsevišķi, izšūtais motīvs apvilkts ar cirkuli apaļš, tad izgriezts un aptamborēts, pildījumam mazliet sintepona, detaļas satamborētas kopā, lentīte.





Man ir milzīgs prieks par meitas Martas (gandrīz 10 gadi) lielo interesi par rokdarbiem. Pašreiz mūsmājās aktīvs krustiņošanas periods, skolas brīvlaikā čaklā krustiņotāja (agrais cīrulītis) rīta agrumā nepacietīgi dīdās gar rokdarbu kastītēm, līdz, tikko pabrokastojusi, ķeras pie krustiņu šūšanas. Esmu iemācījusi viņai arī backstich (kontūrdūrienu). Iepriekš viņai tāda interese par krustiņošanu nebija, diedziņu krāsu paleti gan pētīja, palīdzēja man attiecīgo krāsu kodu sameklēt, reizēm skatījās uz manu darbošanos, dažreiz tika pie diega, adatas un auduma gabaliņa, bet pacietības gan nebija vairāk kā dažiem iešūtiem krustiņiem. Un nemitīgi dusmojās, ka nesanāk tik raiti kā mammai. Es neuzstāju, šķiet pareizi vien bija, tas laiks pats atnāca. Skatos un brīnos par savu bērnu, shēmu lasa ļoti labi, pat nejautājot man neko, šķirsta žurnālus, meklē motīvus, pati saskaņo krāsas vai piemeklē diedziņus pēc shēmā dotajiem kodiem no maniem bagātajiem diedziņu krājumiem. Un kāds man prieks par šo darbošanos! Jo krustiņi Martai izdodas vienādi skaisti, šuvums diezgan līdzens, šķiet, ka krustiņošanas prieks iedzimis. Krustiņošanas prieka bilance - patstāvīgi sašuvusi dažus mazus motīviņus, maza saulespuķīte un neliels ornamentiņš tika noformēts kā sastāvdaļa iepriekš ar pamatdūrienu sašūtai un izkrāsotai apsveikuma kartiņai, vēl ir uzšūts čūskas motīviņš, tapusi skeletgalva (Mārtiņa pasūtījums), bet pašreiz krustiņo sev atslēgu piekariņu.

 
Vakar mēs ar Martu izbaudījām īstu meiteņu dienu, ap pusdienlaiku atstājām visus puišus mājās, bet pašas devāmies vispirms uz salonu pie šuvējas, pielaikot Martai kleitu (dejām), tad nesteidzīgi pakūkojām kafejnīcā, tālāk mūsu ceļš veda uz rokdarbu veikaliem, bijām Origo Kumodē, tai iepretim atvērts vēl viens rokdarbu veikals (no tās sērijas, kas Dominā pie Prismas), bet lejā ir Tiimari. Lieki teikt, ka iepirkāmies pa smuko. Marta tika pie savas pirmās rokdarbu kastes, nopirku viņai arī diegu boksiņu un bobinus uztīšanai, pašai savas šķērītes (divām rokdarbniecēm vienā mājā dalīt šķēres ir pagrūti), adatiņas, auduma gabaliņu, lentītes, bet sev šoreiz tikai pērlītes, filcu, kādu stieplīti utt. Sievišķīgi iepirkāmies, tad vēl pa saldējuma kokteilim un žigli uz mājām krustiņot.

Martas jaunās rokdarbu lietiņas, vakarā pati iesāka pārtīt diedziņus uz bobiniem, lēns izrādās tas process:


Bet es ņemu pašķirstīt Narvesenā pirkto kārtējo CrossSticher numuru no krustiņžurnālu kaudzes, kā parasti, žurnālam ir klāt maza dāvaniņa - komplektiņš krustiņošanai, tajā ir gan diedziņi, gan auduma gabaliņš, adata un vēl papildus materiāli noformēšanai, bet pašā žurnālā atrodama izšuvuma shēma. Šādas dāvaniņas man sakrājušās daudz, jo man pašai tomēr vairāk tīk pie lielajiem krustiņdarbiem darboties. Atdevu visu kasti Martai, lai šuj ar prieku, kas vairāk patīk.



Starp citu, savu violeti zilo džempīti pabeidzu adīt. Gatavs. Bet šodien lielāka vēlme pakrustiņot kompānijā.
 

6 komentāri:

Sarkanā Biete teica...

Kādi skaisti darbiņi - gan Tavējie, gan Tavas meitas! Un kas Tev par CrossStitcher žurnālu krājumiem - pasaka. Man gan tie mazie izšuvumu komplektiņi arī patīk - tas pēdējais ar putniņu pat ļoti simpātisks.

Alise teica...

cik jauki! smuki rokdarbu piederumi un smuki darbi! paldies par atgādinājumu, ka jau tuvojas ziemassvētki!

RitaGri teica...

Cik jauki, ka tev ir tagad domu un darbu biedrene krustiņošanā! Un darba materiāla - komplektiņi no CS Martai būs gana daudz, un visu varēs uzglabāt skaistajā rokdarbu kastē.
Un paslavē arī no manis. Savulaik centos pievērst savu meitu "šai ticībai", bet viņai citi mākslu virzieni vairāk saista.
Motīviņš Ziemassvētkiem jauks un noformēts ideāli!

ceita teica...

Paldies par jaukajiem komentāriem un komplimentiem!
Vakar iešuvu arī savā nepabeigtajā saulespuķu darbā vienu pavedienu, bet kaut kā neklausa smalkā adatiņa manus pirkstus, iemaņas zudušas pēc lielāka krustiņošanas pārtraukuma. Jāatgūst prasmes ar kaut ko mazāku, jāsakrustiņo vēl kāds neliels motīvs.

Alise teica...

esmu noilgojusies pēc tavām krustiņatskaitēm! jācer, ka drīz tev izdosies atgūt pirkstu veiklību

Sančita teica...

Žurnālā tas Ziemassvētku motīvs kaut kā neuzrunāja, bet šādā izpildījumā - skaisti!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...