piektdiena, 2012. gada 30. novembris

Eglīte

 
 
Ziemassvētku gaidīšanas laiks mūsmājās ir sācies, pirmo eglītes rotājumu šogad izgatavoju ļoti laicīgi, bet nākamais darbiņš ir kopdarbs, moduļu locītāju bija daudz (es pati gan nesalocīju nevienu modulīti), bet tos kopā salikt palīdzēju gan. Finālā tomēr bija nepieciešams darboties ar PVA līmi, jo diezgan slikti tie turējās kopā, tieši savienojot zariņus vienā gredzenā. Pacietīgi, apsmērējot ar līmi katru mazo modulīti, ir tapusi skaistule eglīte.
Visas detaļas vēl nesavienotas, bet salīmēts ir katrs modulītis, savienošana paredzēta uz koka irbulīša, kas tika iesprausts no Mārtiņa aizlienētā dzēšgumijā. Trīs lielie gredzeni no zariņiem ar sānzariņiem, divi mazāki gredzeni no zariņiem, četri pavisam mazie gredzeni, liekami starp zaru gredzeniem, un galotnītes zariņš.
 
 
Statistikai nesaskaitīju papīra gabaliņus, bet to bija ļoti daudz, vairāk kā piecsimt (vairāk kā pustūkstotis izklausās vēl vairāk, vai ne?). Šorīt rūpīgi iesaiņoju, lai eglīte sāktu pati savu dzīvi, tā nepaliks mūsmājās, bet ceļos, uz kurieni, tā īsti nezinu, tad jājautā Martai. Ideja par eglītes izgatavošanu dzimusi skolas rokdarbu pulciņā, nodarbībās tika cītīgi locīti daudzie modulīši, bet savienojām kopā tos mājās, jo nesalīmētās detaļas nav pārvietojamas. Instrukcijas no Jumavas izdotās tulkotās grāmatiņas "Papīra figūriņas".
 
 
Kopā savienošanas process bija aizraujošs, bet tomēr ļoti laikietilpīgs. Tas noteikti nav viena vakara darbs. Nākamreiz ņemtu pašu plānāko aplikāciju papīru, bet diemžēl pats plānākais un lētākais (2 santīmi par A4 loksni) egļu zaļais tonis bija izpirkts, ņēmu to vienīgo palikušo, mazliet biezāko papīru. Nopirku 50 loksnes A4, tās visas arī izlietojām. 
 
Ziemassvētki tuvojas, un arī ziema ir sākusies!
 
Sveiciens ziemā!
 

2 komentāri:

Daina teica...

Apbrīnoju pacietību! Skaista eglīte!

kniedite teica...

Cik skaista un oriģināla ideja!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...