svētdiena, 2012. gada 23. septembris

Adīta, tamborēta, krāsaina, koša un silta rudens šalle

Kamēr rudens vēl diezgan slinks koku lapu krāsošanā, esmu čakli darbojusies ar krāsām, man ir tapusi koša šalle vēsajām dienām. 
 
 
Nosapņotā šalles maliņa, tamborēta no apaļiem motīviem, kurus esmu pietamborējusi pie iepriekš uzadītā gabala. Pietamborējot jāatceras, ka adījums ir ļoti elastīgs.
 
 
Šalli adīju viena gabalā, sāku ar četriem valdziņiem, adāmadatas Nr.4, tad pieaudzēju tikai vienā malā katrā sestajā kārtā līdz valdziņu skaits sasniedza 45, turpināju vēl pieaudzēt pa vienam valdziņam katrā astoņpadsmitajā kārtā 3 reizes, kopējais valdziņu skaits platākajā  šalles vietā ir 48, turpināju identiski noraukt pa vienam valdziņam līdz uz adatas palika vien 4 valdziņi, uzadīju vēl pēdējās sešas kārtas un noraucu. Adījuma garums ir apmēram 2 metri. Izmantoju Noro Flower Bed atlikušos divus dziju kamolīšus no iepriekšējiem darbiem.
 
 
Dekoratīvo šalles maliņu veido 21 liels motīvs (5 kārtas motīvam, motīva shēma atrodama iepriekšējā bloga rakstā) un 8 mazāki motīvi (ar 4 kārtām). Motīvus tamborēju katru atsevišķi no atlikušās Noro Cashmere Flavor (apmēram 50g), pēc tam satamborētos aplīšus izkārtoju pēc krāsām visā šalles garumā, Noro kamolīti sadalīju vairākos dažādu krāsu pavedienos, lai vienlaicīgi aptamborējot pietamborētu katru motīvu pie šalles, adījumu mazliet pastiepjot, tamborēju ar skaistajiem mezgliņiem, tādējādi beigās izveidojās gandrīz vai puķītes.
 
 
Diegu galiņu gan bija lērums, dažus ietamborēju procesā, pārējos ielocīju ar lāpāmo adatu. Galiņu ielocīšanai bija nepieciešama pusotra stunda diezgan vienmuļa darba, bet uztverot to par neatņemamu azartiskā procesa sastāvdaļu, veiksmīgi tiku ar to galā. Dekoratīvās tambormalas darināšana kopumā aizņēma tieši divas dienas. Pagaidām vēl neesmu mazgājusi, vien notvaicēju ar gludekli. Adījums kļuvis ļoti mīksts.
 

 
Šalle gatava!
 
 
 
Krāsainu nākamo rudens nedēļu! 

8 komentāri:

ceita teica...

Paldies! Noro noteikti ir katra iztērētā lata vērta ļoti laba sastāva dzija, liels pluss ir arī tas, ka dzijai ir liela metrāža svarā, patiesībā nemaz jau tik dārgi nesanāk adījumam, tamborējot gan vairāk dzijas un attiecīgi vairāk naudiņas vajag. Bet krāsas ir fantastiskas!!! Es bieži Noro atšķaidu, piemēram ar labu kidmohēru, tad arī galasumma ir mazāka. Visus tapušos darinājumus no Noro nēsāju ikdienā, lieliski kalpo.
Pērku dziju Vecrīgā, Hobbywool veikaliņā, kas atrodas vien kvartāla attāluma no mana darbiņa, tādēļ dažreiz sanāk iegriezties biežāk nekā tad, ja būtu uz Vecrīgas pusi jābrauc speciāli vai jāmēro gana krietns gabals līdz veikalam.
Starp citu, mans cits hobijs - krustiņošana ir dārgāks izmaksās nekā adīšana ar eksluzīvo Noro dziju.

Alise teica...

ļoti ļoti intersanta šalle. žēl, ka nenobildēji kopā ar sevi. tad var labāk redzēt proporcijas.
apsveicu! inčīgs rudens darbiņš!

ceita teica...

Alise, paldies par jauko vērtējumu! Ceru, ka vēlāk ar attiecīgu noskaņojumu kāds mani nobildēs ar šo šalli, vakardienas fotosesijai traucēja saķerto vīrusu klātbūtne. Proporcijas kā parastai šallei, var aptīt ap kaklu un sasiet, var salikt dubultā un tad izvērt vienu malu. Košo krāsu dēļ noteikti valkājama virs apģērba.

Madara teica...

Tad nu gan salle! Jaapsveic ar originalitati! :)

RitaGri teica...

Re, kur sabira apaļās lapiņas no tava tamborkoka. Iespaidīga šalle! Zinu, ka tik ātri pie Noro netikšu, bet sakārdinājusi esi pamatīgi. Un kas tagad uz adatām?

Jucus teica...

Congratulations! It's a very-very great work! I like it very much!!!

Sockentick teica...

Ohhh, what a wonderful idea!!! Great!!! I like it very much!!!

Flowermouse Design ❀ Lone teica...

That is so creative and beautiful!!! I love this. Well done!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...