ceturtdiena, 2012. gada 19. jūlijs

Laimīga atvaļinājuma diena

Šodiena pagāja septītnieka zīmē, gluži kā svētdiena nedēļas vidū, manam gaviļniekam tā noteikti bija svētku diena, bet man atkal viena laimīga atvaļinājuma diena! Svētku prieks!


Rokdarbos- Noro mīlestība, krāsu prieks, atvaļinājums! Pabeidzu adīt pelēko vesti, ne gluži pelēko, tik daudz krāsu tajā pelēkumā. Izlietoju nopirktos 220g Noro dzijas pašam adījumam, bet pietrūka apdarei. Devos uz veikalu, bet tieši šī krāsu kombinācija bija izpirkta, nopirku vēl 50g līdzīgu pelēko, tajā iestīgo arī mazliet tumši zaļais, gandrīz visu dziju arī izlietoju. Vestes izmērs 46-48, adāmadatas Nr.4, tamboradata Nr.3,5.


Adīju no lejas, kopā mugurpusi un abus sānus līdz padusei, tad sadalīju adījumu trīs daļās un turpināju adīt katru daļu atsevišķi. Pieaudzēju valdziņus paduses daļai, vēlāk noraucu pakāpeniski plecu daļu. Ideāls musturs vasarai, dažās vietās nokļūdījos, izadīju vairāk rievotās kārtas nekā nepieciešams, bet īpaši ievērot to nevar (ja vien tā ļoti cītīgi un piekasīgi neieskatās). Sašuvu plecus un apdari veidoju aptamborējot. Vispirms vienu kārtu ar parastajiem īsajiem stabiņiem bez apmetuma, nākamajā kārtā veidoju dekoratīvos mezgliņus.


Gatavo vesti nemazgāju, bet notvaicēju ar gludekli un, piespraustu pie pamatnes, atstāju līdz izžūšanai. Fantastiski mīksts adījums, tik patīkams uz tausti, man ļoti patīk mana jaunā veste.  Pogas nebūs, varbūt izdomāšu kādu jostiņu vai aukliņas aizdari, tad jau redzēs, kā veste uzvedīsies nēsājot.




Pēc trakās zemeņu gatavošanas ziemai, tagad kārta upenēm. Man ļoti garšo upenes, šogad gatavojām upeņu sulu, starp ogu krūmiem un sulas pudelēm, izdevās arī patamborēt, pašreiz procesā tie paši trīs tambordarbi, virzās uz priekšu diezgan lēnu. Priecājos par Noro krāsām, process ir ļoti aizraujošs, kaut gan musturu ziņā nekā sarežģīta nav, bet krāsas atsver visu. Tas ir krāsu pārsteigums, kamolītis ir ļoti skaists, bet tajā slēpjas vēl fantastiskāks rezultāts. Un nēsāt Noro ir pārsteigums, neticams komforts, vieglums, krāsu prieks. Mani tambori vienuviet, kuru vēlos, to tamborēju, kurš finišēs pirmais, pagaidām nezinu... Manā blogā valda atvaļinājuma prieks!





Lai krāsaina nedēļas nogali!

5 komentāri:

Sixspārne teica...

Lai izdevies atvaļinājums! Skaista veste! Es arī ar kāru aci skatos uz Noro un meklēju 'savu' toni :)

RitaGri teica...

Rīt ceru visu krāsu burvību redzēt "dzīvajā" un sajust ar tausti. Liels un skaists darbs, un topošie krāšņi. Sārto vilnīšu raksts ar sakomponētajām dzijām tik gaisīgs. Un sārti lillajās puķēs kaut kas no saulespuķēm.

Alise teica...

O! Fantastiska vestīte. Tiešām labs musturs! Ak, tu, čaklā rokdarbniece! Arī iviss pārejais, kas vēl top - izskatās ļoti kārdinoši

ceita teica...

Paldies par jaukajiem komentāriem! Noro ir tik daudz krāsu, savējo var atrast noteikti. Šodien nopirku jauno Sabrinu (08) vāciski, tur arī viens džemperītis no Noro.
Rīt noteikti paņemšu iesāktos tamborus līdzi, kaut ko no gatavajiem darbiem arī. Tamborētie vilnīši tik ātri tamborējas, top daudz ātrāk par adītajiem vilnīšiem. Bet man patīk vienlīdz abi, superīgi musturi.
Vestes musturu redzēju vēl kādā žurnālā, bija ļoti efektīgs dziju savienojums, pamīšus ļoti plāna un ļoti bieza, veidojās feins faktūras raksts. To žurnālu nenopirku, bet dziju salikumu musturam atcerēšos.

Gracey is not my name.... teica...

Beautifully done@

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...