sestdiena, 2012. gada 11. februāris

Tamborēts lakats



Šodien bija tik ļoti skaista un saulaina diena, tieši tāda, lai es varētu lakatam čakli satamborēt pēdējās melnās dzijas kārtas. Visapkārt gatavajam trīsstūrim aptamborēju vienu kārtu ar īsajiem stabiņiem un tad vēl vienu ar rombiņiem.
Pavisam savam lakatam izlietoju vienu ficīti raibās dzijas un divas ficītes melnās dzijas, tātad 300g vilnas zeķu dzijas. Sākumā biju iecerējusi lakatam mazāku izmēru, bet iekritu azartā ar tamborēšanu. Un lakats šķita tik silts, gribējās tādu lielāku. Ja iedomājamies kvadrātu, kura viena mala ir 125 cm, tad šis lakats ir tieši puse no šī kvadrāta. Es jau atkal par tiem cipariem, bet šis ir lielisks veids sarēķināt, ka šādā musturā tamborētam pledam(vai segai) vajadzētu tikai 600 g dzijas, nu labi, mazliet vairāk, ja kvadrāta malu tamborē garāku.

Un kopskats, malas lakatam ir taisnas,  fotografējot saulītē uzkarināju uz nagliņām. Ļoti grūti fotografēt melno krāsu, saknipsēju daudz, bet normālas bildes sanāca vien dažas. Esmu ļoti apmierināta ar rezultātu- gatavais lakats ir skaists, būs silts ikdienā nēsājams rokdarbs.


Jaukas brīvdienas!

5 komentāri:

Elina teica...

Ļoti skaists lakats sanācis!!!
Lai labi nēsājas! :)

RitaGri teica...

Ko siltu nēsājamu arvien vēl vajag, ja nezūd tie mīnusa grādi. Skaists tiešām lakats!

Anonīms teica...

priekš Taviem darbiem neierastas krāsas... Bet lakats-pa pirmo!!!

Alise teica...

lakats baigi labais! iedomājos sevi vakaros tadā ietītu, un vēl garas raibās zeķes kākās... Silts un stilīgs mājas izskats!

ceita teica...

Paldies par komentāriem, krāsas nav īsti manējās, man tīk košākas, bet lakats tiešām silts, patreiz man uz pleciem. Šis tambormusturs ļauj tikt pie ātra rezultāta, par to man prieks, jo ilgāk tamborēt ar melno dziju nepavisam negribējās.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...