svētdiena, 2011. gada 23. oktobris

Tamborēsim cimdus!


Dzija Lang Yarns Jawoll Magic Degrade (vilna 75%), sieviešu cimdiem bija nepieciešama gandrīz viena ficīte (100g),  tamboradata Nr.2,5
Tamborēšanas laiks- viena pēcpusdiena + laiks sašūšanai
Pamatmusturs- īsie (vienkāršie) stabiņi bez apmetuma, starp tiem viena gaisa cilpiņa.
Šī dzija atšķiras no pārējām biežāk nopērkamajām zeķu dzijām, pavediens ir smalkāks un arī vērpums citāds. Tādēļ šis nebūs universāls tamborēto cimdu apraksts, bet gan piezīmes no maniem pierakstiem tamborēšanas gaitā. Pieļauju, ka ar citu zeķu dziju es ņemtu rupjāku tamboradatu (piemēram Nr.2,75 līdz 3,25) un tamborētu vienam pirkstam 5 stabiņu kārtu platumu un attiecīgi tamborētu pa 2 stabiņiem katrā rindā mazāk. Ja pirkstiem tamborē 6 (pāra skaits)  stabiņu kārtas, tad sākot ar otro pirkstu pavediens pirksta galā būs jānogriež un jāsāk nākamā kārta tamborēt no delnas daļas.
Tātad, šos cimdus es tamborēju šādi:
Cimda virspusei sāku ar 73 cilpiņām, tajās ietamborēju 36 stabiņus, tamborēju vienam pirkstam 7 kārtas, nākamajā kārtā delnas daļai tamborēju 25 stabiņus, tātad pirmajam pirkstam paliek 11 stabiņi, bet turpinu tamborēt ar cilpiņām priekš otrā pirksta- 27 cilpiņas, tad nākamajā kārtā otrajam pirkstam izveidojas 13 stabiņi, tamborēju pa visu cimda garumu 7 kārtas (otrā pirksta platums), nākamā kārta atkal 25 stabiņi delnas daļā un pīnīte trešajam pirkstam- 25 cilpiņas, kas veidos 12 stabiņus tālāk tamborējot, bet tagad virspuses daļā jāsāk veidot apakšējo šķēlumu, tadēļ delnas daļai tamborēju nevis 25 stabiņus, bet gan 19 stabiņus un 14 pīnītes cilpiņas, kas veidos 6 stabiņus šķēlumam, trešā pirksta platums nemainīgi 7 kārtas, bet mazo pirkstiņu jāsāk veidot par vienu stabiņu zemāk par pārējiem trim pirkstiem, tātad 24 stabiņi delnas daļai un 19 cilpiņas pirkstam, kas veidos 9 stabiņus pirksta garumam. Mazais pirkstiņš ir tievāks, tādēļ tam tamborēju 6 stabiņu kārtas.
Otru virspuses daļu tamborēju analogi, abas puses šim musturam ir vienādas.
Delnas daļa ar īkšķi: 63 cilpiņas īkšķa iekspuses un rādītājpirksta strēmelei, tamborēju 31 stabiņu un 7 stabiņu kārtas. Otra atsevišķi tamborējamā strēmele- īkšķa virspuse ar delnas daļu- 55 cilpiņas, kas veido 27 stabiņus un atkal tamborēju 7 stabiņu kārtas.


Īkšķi veidos 11 stabiņi, tātad delnas daļai (no cimda lejas virzienā uz pirkstiem) tamborēju vispirms 16 stabiņus vienai tambora daļai, tad pievienoju salocītu otru strēmeli un tamborēju vēl 10 stabiņus delnas daļai līdz otrajam pirkstam, tālāk 27 cilpiņas pirksta garumam, kas veidos 13 stabiņus un tālāk jātamborē pirksti  analoģiski kā cimda virspusei.
Svarīgi atcerēties, ka īkšķis otram cimdam būs spoguļattēlā, nesākt veidot divus vienas rokas cimdus.
Kad visas četras cimdu daļas uztamborētas, ievilku visus galiņus un  ar tās pašas dzijas pavedienu aptamborēju katru daļu pa perimetru pamatmusturā, pirkstu galus aptamborējot it kā mazliet noapaļoju.

Nobeigumā cimdu daļas vēl jāsašuj, darīju to no labās puses, rūpīgi skaitot cilpiņas.
Gatavs!


Lai izdodas!
Jauku nākamo nedēļu!




4 komentāri:

Madara teica...

paldies paldies paldies. kopēju ārā instrukciju un cepšu augšā cimdiņus :)))))

ceita teica...

Madara! Lai izdodas!

Biene teica...

Lielais paldies par aprakstiņu!Es ar iemēģināšu!

Binga (citviet arī BIG) teica...

O! Paldies par instrukciju!
Man tieši 2 kamoliņi Degradē meklēja sev pielietojumu :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...