svētdiena, 2011. gada 16. oktobris

Divas adītas cepures


Nopirku mazliet buklēto Noro dziju, speciāli cepurei, tādās pat krāsu kombinācijās kā manai šallei (brūklenājam) no iepriekšējās bloga ziņas. Cepure tapa vakar pēcpusdienā, ļoti ātri uzadīju, kaut gan šo dziju man ne pārāk patika adīt, jo pavediens ķērās, vietām bija tāds ļoti rupjš, ar bumbulīšiem, proti, nevienmērīga vērpuma, bet veiksmīgi tiku galā. Tagad zinu, ka neko lielāku par cepuri no šādas buklētās dzijas vairs neadīšu. Krāsu pārejas gan brīnišķīgas, cepure man ļoti patīk- silta, mīksta, krāsaina.
Te sākums, uzmetu 80 valdziņus, sadalīju uz 4 adatām Nr.3,5 un adīju valnīti (2 labiski, 2 kreiliski), pēc valnīša pieaudzēju vienmērīgi uz visām adatām vēl 30 valdziņus, tātad kopā 110 valdziņi. Pieaudzējot pārgāju uz apaļajām adatām Nr.4 un adīju taisno cepures daļu tikai kreiliski pa apli kādus padsmit cm.



Sāku noraukšanu sekojoši:
saadīju katru 7. un 8. valdziņu, tad 2 kārtas bez noraukšanas, nākamos saadīju katru 6. un 7. valdziņu, tad atkal 2 kārtas bez noraukšanas, tagad  pārgāju atpakaļ uz īsajām adatām Nr. 3,5, sadalot valdziņus apmēram četrās daļās, tālāk saadīju katru  5. un 6. valdziņu, tad 2 kārtas bez noraukšanas, saadīju katru 4. un 5. valdziņu, 2 kārtas bez noraukšanas, tad saadīju katru 3. un 4. valdziņu, 2 kārtas bez noraukšanas, tad atkal saadīju katru 2. un 3. valdziņu, vēl 2 kārtas bez noraukšanas, tad visus valdziņus saadīju pa diviem kopā, tad vēl 2 kārtas bez noraukumiem un pēdējo reizi vēl pa diviem saadīju kopā, palika 6 valdziņi, kurus aizšuvu ar adatu un ielocīju pavedienu kreisajā pusē.
Pavisam manai cepurei vajadzēja 70 g dzijas.

Viena puse:



Otra puse:


Šodien pabeidzu adīt cepuri Mārtiņam, lēnu adījās man šī cepure, bērns katru vakaru jautāja, kad būs beidzot gatava, IR,  šodien lepni vilka galvā un bija ļoti apmierināts ar savu jauno cepuri.
Gatavojām arī bumbuli, man bija palīgi un asistenti šim procesam, paralēli manējam uztapa vēl divi krāsaini bumbuļi.
Skaistas šai dzijai (Lang Yarns Jawoll Magic- 75 % vilna) krāsu pārejas satītas bumbulī, man šķiet, ka satīta dzija ir skaistāka nekā adījumā:



Vienā bildītē cepure bez bumbuļa, izdevās ļoti vienmērīgs noraukums, vairs precīzi neatceros, kā noraucu, vadījos pēc izjūtām un vēlējos šodien pabeigt adījumu. Otrā bildītē  ir piešūts bumbulis.



Un šeit vēl viena adījumu kopbilde vakara saulītē, zili zaļajai Mārtiņa cepurei tik daudz dzijas ficītē palika pāri, tātad šādai cepurei vajag mazāk par vienu ficīti. Adīju ar sešām īsajām adāmadatām Nr.2,75.


Krāsainu nākamo darba nedēļu!

4 komentāri:

RitaGri teica...

Cepure puisim pa pirmo!
Un koša gan tev būs - berete, vei ne?! Man beretes nepiestāv...bet patīk...

ceita teica...

Paldies, Rita!
Jā berete, bet nav tāda klasiski liela berete, drīzāk gan kā parasta cepure. Man šķiet, ka man piestāv.

Alise teica...

un kā tad ar saulespuķu krustiņiem un ik otrdienas atskaitēm???

ceita teica...

Alise!
Sāp jau mazliet sirds, ka netieku pie krustiņiem, bet šovasar kaut kā nešuvās, tagad atkal tie tumšie vakari ir klāt, bet pa dienu man jāstrādā.
Saulespuķu sakarā man viens cits projekts patreiz padomā, kā sāks vilkt uz rudens depresijas pusi, tā ķeršos kaut kam saulainam klāt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...