pirmdiena, 2011. gada 12. septembris

Brīvdienās pabeigtie rokdarbi

Iesāku adīt vasarā kokvilnas lakatu košās krāsās, lakata musturs no Verena 2011 vasaras sezonas žurnāla, oriģinālā lakats bija zaļganīgos toņos no alpakas (ja pareizi atceros), bet manējais ir no merserizētās kokvilnas- zila, fuksiju un melanžētā, lakata nobeigumā vēl pievienoju efektdziju- tā saucamo sliedi, pieskaņotās krāsās, lai iegūtu mazliet citas faktūras zīmējumu. Ļoti grūti šo darinājumu nofotografēt, lai parādītu brīnišķīgo krāsu un faktūras spēli, lakats ir ļoti elastīgs (vai precīzāk plastisks), patīkami vēss vasarai, likšu plauktā līdz nākamajai vasaras sezonai. Meita ir sajūsmā par šo manu adījumu, visticamāk- lakata valkātāja nebūšu es. Pavisam vajadzēja 300 g kokvilnas dziju un 50 g efektdziju. Vislaikietilpīgākā bija volāna adīšana, adīšanas procesā nolauzu savu koka Knit pro adatas galu, nobeidzu ar metāla garajām apaļajām adatām. Adāmadatas Nr.3. Lakats sākts adīt no augšspuses vidusdaļas.







Brīvdienās pabeidzu tamborēt arī savu savu pončo, šoreiz pončo ir bez bārkstīm, materiāls- vilna, vajadzēja gandrīz četras ficītes raibu dziju  pa 100 g katrā, vienā ficītē 360m, apakšējo apkārtmalu aptamborēju ar tiem pašiem robiņiem kā kakla apdarei. Dzijas krāsas veido zīmējumu, izklātajam pončo var redzēt, ka aizmugures daļai un priekšpusei ir izveidojies atšķirīgs krāsu ritms. Tamboradata Nr.3,25.







Komplektā vēl paredzēta adīta šalle, no citas dzijas,bet līdzīgos gaišākos toņos, manā mīļajā vilnīšu rakstā,  te fragments no šalles:


Un dzija manam nākamajam  rudens rokdarbam, meita pasūtīja komplektu- cepuri, cimdus un šalli košās krāsās. Jāķeras brīvbrīdī pie adatām! Laika rokdarbiem kļuvis vēl mazāk- esmu sākusi vakaros  pēc darba mācīties angļu valodu.


Saulainu garastāvokli!

7 komentāri:

RitaGri teica...

Prieks par taviem pabeigtajiem darbiņiem(lieldarbiem!)
Jaunajai šallei krāsu gamma ļoti skaista, un meitai būs košs komplekts, varēs rotāties jeb sacensties ar rudens košajām lapām, bet viņa uzvarēs, jo rudens pret lapām būs nežēlīgāks.
Lai veicas angļu valodas kursos!

dace teica...

Kādas smukas krāsas pēdējās bildes dzijai! kas tā ir par dziju?

ceita teica...

Paldies, Rita!
Meita nevar vien sagaidīt savas lietas, bet man tik maz laika adīšanai. Sāku adīt kaut ko pavisam vienkāršu, lai galvenais akcents šoreiz ir krāsas.
Dzija arī adījumā izskatās tik pat skaista kā kamolā.

Košā dzija ir LANG YARNS Jawoll Magic.

ceita teica...
Šo komentāru ir noņēmis autors.
Marinasognaecrea teica...

I love all you make!
Many compliments, your hexagon blanket is spectacular, the colors are... I have no words.
I like, I like, I like.

Jucus teica...

Both your works and your photos are beautiful really!!! I love them!

ceita teica...

Thanks for lovely comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...