otrdiena, 2011. gada 10. maijs

Pavasarī atsāku krustiņot saulespuķes

Pēc lielāka pārtraukuma atsāku krustiņot saulespuķu lauku, šonedēļ krustiņoju darba zaļo stūrīti, izbaudot skaisto zaļo pavasari, vakara saulrietā skats pa mana dzīvokļa logu ir tik skaisti zaļš un pavasarīgs, burvīga zaļo toņu bagātība. Šonedēļ mana krāsa ir zaļā krāsa.
Kopskats 09.05.2011. Blakus diegu kastītes ar jau izmantotajiem toņiem, tie salikti tukšās konfekšu kastiņās, man ērtā secībā, vēl viena kastiņa šim darbam ir piepildīta ar vēl neizmantotajiem citu toņu diedziņiem. Beidzot krustiņot, kastiņas salieku vienu virs otras un tad visas kopā lielākā plastmasas kastītē, tad plauktā, nost no manu čaklo bērnu pirkstiņiem.


Pavasaris pa mana dzīvokļa logu  08.05.2011.



Pēc apmēram piecu mēnešu pārtraukuma atsākt procesu izrādījās daudz grūtāk nekā biju iedomājusies, bet varonīgi turpinu iesākto, sašūts jau ir daudz, kā arī vēl diezgan ir jākrustiņo līdz galarezultātam. Pavedienus griežu īsākus kā parasti, apmēram 50 krustiņu sašūšanai, jo aizpildāmie laukumiņi paliek arvien mazāki, līdz beigās tie visi aizpildīsies ar krustiņiem, pavisam 500*385=192500. Šonedēļ izdevās izbrīvēt laiku krustiņošanai, pateicoties gaišajiem vakariem, pēc darbadienas, brīvdienās gan grūtāk pieķerties krustiņdarbam. Un tā šonedēļ sašūti 3540 krustiņi, apmēram 54. daļa no visiem krustiņiem. Kādēļ tik precīzs skaits? Jo pievienojos krustdūriena foruma spēles Otrā elpa trešajam posmam, ar ciešu apņēmību atsākt šo manu iesākto procesu, jo visu laiku tik atlieku un atlieku, paskatos, pacilāju krustiņdarbu, bet atkal nolieku.
Laiks turpināt krustiņot!

Zaļais stūrītis 09.05.2011.

Labā apakšējā stūra divas shēmas lapiņas un  labais apakšējais krustiņdarba stūris:

Shēmā daži simboli ir izplūduši, bet cīnos, man jau labāk patīk krustiņot, ja shēma ir vairāk krāsaina, bet ļoti gribējās sakrustiņot tieši šo darbu.
Šādu lielu darbu noformēšanai- galarezultāta ierāmēšanai nepieciešama diezgan skaista summa, bet man tagad ir krājkasīte, kurā regulāri iemetu dažus santīmus un tā lēnām, nesāpīgi, pieticīgi pa ziemu jau pusi no rāmja naudas esmu sakrājusi, līdz darba pabeigšanai arī krājkasīte tad būs pilna.

Jauku nedēļu!
Raitus krustiņus!

3 komentāri:

Madara teica...

ak dies, kā šito var dabūt gatavu:) nu tur vaig baigo pacietību un laiku :)

Sarkanā Biete teica...

Noņemu cepuri tavā priekšā - šito pacietību! Skaisti!

ceita teica...

Paldies!
Jā, pacietību vajag gan. Un tieši šim darbam, jo tie krustiņi ir ļoti mazi un smalki, aida 18, šuju ar vienu diedziņu, bet gandarījums par galarezultātu būs milzīgs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...