svētdiena, 2011. gada 13. februāris

Zīmētas un tamborētas sirsniņas Valentīndienai

Valentīndienas noskaņas mūsmājās valda jau nedēļu, našķējamies ar  šokolādes un cepumu sirsniņām, dzeram no krūzēm, apdrukātām ar sirsniņām, un visi zīmējam sirsniņas. Un kādēļ gan nē, mums patīk svētki, mēs svinam svētkus, ļaujamies burvīgajai svētku svinēšanas noskaņai, mīlam svētkus, un gatavojoties tiem, arī ikdiena kļūst krāsaināka.
Es notrausu putekļus no kādas senāk zīmētas sirsniņshēmas krustiņošanai, tā tapa nākamā pēc mana jau izšūtā siržu darba, gads 2007/2008, bet laika un iedvesmas trūkuma dēļ, tā tika nolikta plauktā, lai kaut kad varbūt  pabeigtu. Shēmu zīmēju uz datora ar krustiņprogrammas Winstick palīdzību, bet disks ar failu ir pazudis, tad nu iedvesmas brīdī turpinu pa vecam, vienkārši ar roku, ar bērnu flomasteriem. Liels paldies Memmei no mūsu krustdūriena lapiņas par manu siržu shēmu papildinājumu, lieliski noder. Šis darbs tiek veidots, kombinējot dažāda lieluma un dizaina sirsniņas, ar sirsniņshēmu izdrukām man piepildītas laika gaitā vairākas mapes, papildinu tās ik pa laikam iespēju robežās, ja vien laika hobijdarbiem būtu vairāk....





Vēl gan shēmu neesmu pabeigusi, patiesībā šāds darbs top ļoti lēnu, bet izšūšanas process gan ir ļoti radošs un aizraujošs, diedziņu krāsu piemeklēšana, krustiņošana, vēl papildināšana ar dažādiem krāsu un dūrienu akcentiem, process ir patiešām kaifīgs. Esmu pārliecināta, ka šo zīmējumu noteikti uzkrustiņošu, man ir tik daudz diedziņu krājumos, arī tāda izmēra audums ir, varbūt uz nākamo Valentīndienu?
Iecerētā siržu darba izmērs aptuveni 220*480 krustiņi.
Protams, ka man bija jautra kompānija, kura arī zīmēja sirsniņas, te daži tapušie bērnu zīmējumi:

Un šeit no manas Ziemassvētku rotājumu kolekcijas izlasīju tamborētās sirsniņas, patiesībā tādēļ, lai padalītos ar tamborsirsniņu shēmu, shēma no kādas senākas Annas. Un šīs taču var arī būt lieliskas Valentīndienas sirsniņas!





Šajā tik ziemīgajā un aukstajā rītā, precīzāk jau katru rītu pēdējo divu mēnešu garumā, mani priecē šīs uzziedējušās puķes uz mana loga, ļoti skaistas tās ir tieši rītausmā, uz debesu zilā fona, raisot mani pavasarīgas sajūtas. Pirmais ziediņš atvērās novembra beigās, kā mazs sveiciens manā vārda dienā,  tagad atvērušies jau visi ziedi, bet zaru galos atkal jauni pumpuriņi izlīduši, kā apsolījums, mēs arī uzziedēsim. Par šīm ziedošajām puķēm jāpateicas vīram, viņš tās pārstādīja, laista, apčubina...



Ļoti gaidu pavasari!



Mīlestības pilnu Valentīndienu! Ļausimies svētku burvībai un būsim laimīgi!

5 komentāri:

RitaGri teica...

Cik jums sirsnīga gatavošanās Valentīndienai!
Tavu/Annas sirsniņshēmu noteikti aizņemšos - paldies!
Lai mīlestības pilna gan Valentīndiena, gan visas pārējās dienas!

ceita teica...

Paldies par jauko novēlējumu!

Daina teica...

Priecīgu un sirdī siltu sirsniņdienu!

Inga teica...

Ļoti skaista ziedošā palodze! :))) :)))
Paldies par sirsniņshēmu! :)))
Jauku, mīļu jauno nedēļu :))

ceita teica...

Paldies!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...